Tuesday, October 28, 2008

Aegviidu õppereis

Neljapäeval 23.oktoobril toimus Aegviidu õppereis "Mets kui apteek", kus
tegime tutvust söödavate ja mürgiste taimedega. Õppisime tundma kodumaiseid ravim-, mürk- ja toidutaimi ja seda, kuidas koguda neid loodust (ja ennast) kahjustamata.
Looduskeskuses tutvusime ravimtaimede teemalise väljapanekuga, kus olid söödavate ja mürgiste taimede kaardid. Toimus retk Aegviidu ümbruse metsas, täitsime nähtu põhjal töölehed, mängisime lõkkeplatsil, einestasime, grillisime ja uurisime näitust "Puud ja putukad"

Reisimuljeid õpilastelt:

Aegviidu õppereis

Hommikul ärkasin üles, siis läksin kella kaheksaks kooli. Koolist läksime bussi peale. Bussiga sõitsime Ülemiste rongijaama. Rongijaamas pidime natuke aega ootama, siis aga tuli Aegviidu rong ja see oli meie rong. Läksime rongi peale, kui me olime rongi peal sõitsime me läbi mitmest jaamast. Lõpuks tuli meie peatus Aegviidu ja läksime rongi pealt maha. Ja läksime rongi pealt maha. Eemalt paistis ilus maja ja sinna majja me läksimegi. Seal majas oli putukate näitus. Seal oli veel karutopis, öökullitopis, varesetopis ja rähnitopis. Ning seal oli veel mitmesuguseid liblikaid. Pärast aga läksime õue matkarajale. Seal matkarajal oli jahimehe istekoht ning metsloomade söögikoht. Kui hakkasime tagasi majja minema nägime kuuske, kus oli põder söönud. Ja siis hakkasime tagasi majja minema. Toast võtsime oma söögikraami ja läksime õue pikniku pidama. Meie õpetaja tellis meile sardelli ning hakkasime grillima. Kui toit oli ära grillitud hakkasime sööma. Kui toit oli ära söödud hakkasime me mängima „Me rõõmsad lapsed oleme” ja „Haned luiged ruttu koju”. Siis pakkisime asjad kokku ja läksime majja. Majas täitsime natuke aega töölehti, aga me ei saanud kõike töölehelt ära täita kuna meil läks rong. Aga õnneks me jõudsime rongile. Tagasi teel jäid mõned rongis magama. Kui rong oli juba Ülemistel pidime me maha minema. Ülemiste jaamast läksime me ära bussipeatusesse, siis läksime aga bussile ja sõitsime kooli. Mulle meeldis see reis väga.
Dagne
23.oktoobril 2008.a.

AEGVIIDU ÕPPEREIS

Ärkasin hommikul üles, siis läksin kooli. Koolist läksime bussi peale. Sõitsime Ülemiste keskusesse, sealt rongi peale. Sõitsime Aegviitu. Aegviidus tegime õppetunni, seal oli suur ja ilus näitus. Ja pärast läksime pikniku pidama, sõime oma kraami ja jõime. Me mängisime „Me rõõmsad lapsed oleme” ja „Haned luiged ruttu koju”. Ja sõitsime kooli.
Koostas Annabel 23.10.2008

Minu Aegviidu õppereis.

Kui ma ärkasin läksin ma kooli, aga ma natuke magasin sisse ,kuid ma ikkagi hilinesin, aga hilinesin ma vähe ja ma jõudsin järgi enda klassikaaslastele. Pärast me läksime koos klassiga Ülemistesse ja me käisime Ülemiste poes natuke, istusime ja mõned, kes tahtisdd läks vetsu, pärast seda me läksime rongile ja sõitsimegi ära. Rongis me rääkisime ja mängisime ja olimegi kohal. Me tutvusime rohkem loodusega, seal me nägime igasuguseid putukaid, me saime neid vaadelda mikroskoobiga ja see mikroskoop näitas kuidas putukad täpselt välja näevad. Seal oli väga põnev. Me nägime kuidas putukas veel teeb kujundeid, ta teeb väga ilusaid kujundeid. Seal oli väga lõbus. Pärast me sõime enda toitu mida me kaasa võtsime ja kui me sõime enda toidu ära tuli õpetaja Urve, ta tõi meile viinereid ja me grillisime ja sõime neid. Pärast hakkas meil külm ja me hakkasime mängima igasuguseid mänge. Õpetaja Mari-Anniga koos mängisime Haned luiged ruttu koju ja Rõõmsad lapsed oleme .Pärast me läksime rongile ja mina Diana ja Gerli jäime magama ,siis me jõudsime kooli. Me sõime ja läksime koju. Oligi selline tore koolipäev.
Koostis Diana .
2008a. 23. oktoobril

Minu Aegviidu õppereis

Me läksime hommikul seitsmese bussiga Ülemiste rongijaama ,kell 9.20 tuli rong. Me jõudsime kohale, kõigepealt olime majas, vaatasime putukaid ja liblikaid ja loomade ja lindude topiseid. Kõndisime metsas. Seal nägime mustarähni ja puudele olid toksitud kujud .Kõndisime mõõda sood ,seal oli olnud tulekahju. Jõudsime lõpuks kohta, kus jahimees oli teinud endale puu otsa valvamis koha. Loomadele oli tehtud söögikohad, siis läksime tagasi me arvutasime kui vana on kuusepuu. Kõndisime tagasi, võtsime majast oma kotid kus oli toitu ja juua. Õpetaja saatis meie reisijuhi poodi viinereid ostma. Grillisime viinereid ja sõime oma asju. Meil hakkas külm, me mängisime Rõõmsad lapsed oleme, selle sõnad on nii: Me rõõmsad lapsed oleme ja armastame joosta ,kui üle välja tuleme siis katsu meid sa püüda. Teine mäng oli Haned luiged oleme. Täitsime ka töölehti. Siis sai aeg otsa ja oli vaja rongile minna. Jõudsime kohale, siis läksime bussiga kooli ja sõime.Lõpuks läksime koju.
Koostas Gerli 2008.a. 23. Oktoobril

Aegviidu õppereis

Hommikul kui ma ärkasin läksin kohe kooli. Koolist läksime kohe bussi peale koos klassiga. Kui me bussi pealt maha läksime, siis läksime rongi ootama, seal oli väga külm .Ootasime ja vaatasime kella, mõtlesime et rong peaks tulema. Õpetaja läks vaatama, millal rong tuleb, kuid siis tuli välja et rong tuleb poole tunni pärast .Ja me läksime Ülemistesse sooja.Ülemiste kaupluste uksed olid veel kinnija me ootasime koridoris 5 minutid . Lõpuks tuldi tehti uksed lahti ja me läksime sisse. Me läksime vaatama kuhu istuma saab ja lõpuks leidsime, et seal oli vets, õpetaja küsis, kes tahab wc . Me ootasime seal sees rongi lõpuks oli kell nii palju ja hakkasime minema rongi peale. M ostsime rongi piletid ära ja sõit võis alata. Õpetaja ütles, et meie peatus on kõige viimane .Lõpuks kui me kohal olime , siis läksime sinnaTuli üks naine ja kutsus meid sisse näitust vaatama. Seal oli nii ilus. Algul kui me sisse astusime, siis panime oma asjad tooli peale ja me vaatasime mis seal oli .Õppekeskuse juht tuli j a tutvustas ennast.Ja me istusime ja ta rääkis meile putukatest. Kui ta oli kõik ära rääkinud läksime õue ,seal me hakkasime minema metsa .Reisijuht palus meil võtta haneritta ja me läksime soo ja metsaga tutvuma. Matk oli huvitav. Tagasi jõudes hakkasime sööma. Seal oli lõke. üks töötaja mõtles et meil on sardellid kaasas, aga mei ei teadnud et saame grillida. Õpetaja andis sellele, kes meid terve päeva juhendas raha ja ta läks tõi meile poest sardelle. Kui see juhendaja tagasi tuli hakkasime sardelle grillima .Me valisime paarilised ja hakkasime sööma . K ui meil kõhud täis olid, siis hakkasime me mängima. Kaks mängu mängisime. Kui meil olid need mängud mängitud läksime rongi peale ja sõitsime Ülemistesse. See oli vahva reis.
Koostas Kerlin 23.oktoobril 2008.a.

Aegviidu õppereis

Tulime kooli kell 8.00.Pärast sõitsime rongijaama. Oli lahe ja me sõitsime 40minutit.
Kui me tulime Aegviidu oli seal hästi palju putukaid ja veel me nägime madagaskari põrnikat.
Ja pärast me läksime metsa. Oli lahe metsas olla. Metsas me nägime, et puud oli hammustanud põder. Pärast me läksime tagasi majja ja meile anti töölehed. Ja pärast me sõitsime tagasi kooli. Ja siis me sõime koolis.
Koostas Pavel 23.oktoobril 2008.a.

Minu Aegviidu õppereis

Kui ma ärkasin läksin kooli. Me panime kotid selga ja läksime bussi peale. Kui me tulime bussist maha, läksime rongi ootama.Sõiduplaan oli muutunud ja me ootasime rongi veidi kauem.Lõpuks tuli rong. Me kõik istusime ja ostsime piletid. Rongis me mängisime, vaatasime aknast välja, sõime võileibu . Kõik oli nii tore! Lõpuks me jõudsime Aegviitu. Kui me majja sisse läksime nägime karutopist, erinevaid putukaid, lindudetopist. Pärast giid rääkis meile erinevatest putukatest. Seal oli vahva silm, kui sinna vaatad, siis näed nagu putukat. Pärast me läksime metsa . metsas me nägime mustikapõõsaid, millel polnud enam lehti, sookail , kukemarja, puuseeni. See oli väga vahva. Pärast me tulime tagasi ja sõime võileibu, pärast me grillisime ise sardelle. See oli vahva! Pärast me mängisime erinevaid mänge. Lõpuks hakkasime rongi peale minema. Kui tulime rongilt maha, hakkasime bussi peale minema. Jõudsimegi kooli.
Koostas Liidia 2008.a. 23.oktoobril
Lõpp!




Minu Aegviidu õppereis

Kui kell sai 8.00 läksime bussi peale. Siis me jõudsime Ülemiste rongi peatusse. Me läksime rongi peale. me sõitsime pool tundi kui me jõudsime Aegviitu olin ma väga uudishimulik. Me läksime majja ja vaatasime putukaid ja taimi. Kui putukad olid vaadatud läksime õue, me käisime rabas. Peale seda jalutuskäiku hakkasime sööma, kui kõik olid söönud hakkasime grillima . Osad grillisid, osad ootasid grillvorsti . Kui kõik olid grillvorsti ära söönud hakkasime ära minema . Mul oli väga kahju lahkuda. Kui me läksime tagasi rongi peale oli mul hea meel ,sest me saime kooli tagasi . Me jõudsime Ülemiste jaama, läksime bussi peale ning sõitsime tagasi kooli. Kui me kooli jõudsime hakkasime sööma ja kui oli ära söödud läksid kõik koju. See oli tore reis.
Koostas Ragnar
2008.a. 23.oktoobril

Minu Aegviidu õppereis

Meie läksime kella 8.00 kooli. Siis läksime bussi peale ja sõitsime Ülemiste rongipeatusse. Tuli välja, et 15.oktoobril oli rongi aegu muutedud. Siis läksime Ülemistesse ootama ,seal oli vähemalt soe. Lõpuks tuli rong ja me läksime rongi peale. Rong sõitis peaaegu tund aega. Lõpuks jõudsime Aegviitu, seal oli tore. Siis läksime mingisse majja. Seal tutvustati meile putukaid. Siis läksime rappa ,seal oli palju rabataimi. Selles rabas oli jahimehe pukk. Peale rabas käimist olid kõik väsinud ja me hakkasime sööma. Meili toodi vorste, me grillisime need vorstid ära. Küll olid alles head vorstid! Oli aeg tagasi minna. Me sõitsime rongiga tagasi. Me läksime bussi ootama. Buss tuligi ja me läksime kooli sööma, mul oli küll kõht täis, aga ma sõin ära ikka. See oli alles tore päev. Mulle meeldis see reis väga.
Koostas Robin 2008.a.23.oktoobril

Friday, October 24, 2008

Tere!

Tänan kõiki lapsevanemaid, kes osalesid lastevanemate koosolekul. Annan teistele teada, mida otsustati.
1. Lapsevanemad suunaksid kodus lapsi oma eeskujuga raamatuid lugema.
2. Õpetaja annab kaks nädalat enne veerandi lõppu hinnetelehed.

Kohtumisteni.
Õpetaja Urve Hinn

Friday, October 3, 2008

Oktoobrikuu vabalugemine

Tere!

Oktoobrikuu jooksul loe üks vähem tuntud muinasjutt. Õpi jutustama! Vastamise aeg lepi õpetajaga kokku ja võta raamat kaasa.

Toredat lugemist!
Õpetaja Urve